🔥 -50% Promotion Spéciale Hiver 🔥

Vanliga frågor och svar

 

Har du några frågor? Tveka inte att kontakta oss, vår försäljningsavdelning står till ditt förfogande!

Vi återkommer till dig så snart som möjligt (inom 24 timmar).

contact@adorablejoie.com

Här är de frågor du ofta ställer till oss:

 

Leverans och beställning

 

När kommer jag att få min beställning?

Beställningar skickas vanligtvis från våra lager inom 3 arbetsdagar. Det tar sedan mellan 4 och 11 arbetsdagar för din vara att komma hem till dig. Under hektiska perioder kan det ta upp till 6 dagar innan din beställning skickas. Våra paket levereras av La Poste. Vi samarbetar inte med omlastningscentraler.

 

Min beställning är inte komplett

Eftersom vi har olika lagerutrymmen och arbetar med olika producenter kan du få dina produkter i olika paket. Så oroa dig inte om du inte får allt samtidigt.

Våra genomsnittliga leveranstider är 7 till 14 arbetsdagar. Vissa paket kan ta lite längre tid än så.

Men om du fortfarande inte har fått ditt paket efter 25 arbetsdagar kommer vi att ge dig full återbetalning och du kan behålla varan när du får den.

Kontakta oss på contact@adorablejoie.com för att rapportera en vara som du inte har fått.

 

Kan jag avbryta eller ändra min beställning?

Vi behandlar beställningar snabbt, vanligtvis inom en timme.

Av den anledningen har du 2 timmar på dig att skicka ett e-postmeddelande om annullering eller ändring till contact@adorablejoie.com efter att du har lagt din beställning.

Efter denna tid kommer dina varor redan att ha skickats, så vi kommer inte att kunna ändra din beställning.

Varan jag fick är trasig/defekt
Trots vårt noggranna urval av välrenommerade transportörer kan ditt paket komma fram skadat.

Om så är fallet, eller om det rör sig om ett konstruktionsfel, ber vi dig kontakta oss på contact@adorablejoie.com med följande information:

Ditt beställningsnummer
En beskrivning av problemet (felaktig/defekt vara etc.)
Ett foto eller en video
Du behöver inte skicka tillbaka produkten och vi kommer att återbetala beloppet för din beställning i form av en kupong (om du vill ha en annan form av återbetalning, vänligen meddela oss).

 

Vilka betalningsmetoder accepterar ni?

Vi accepterar följande betalningsmetoder på vår webbplats: Visa, American Express, MasterCard, Debitkort, Klarna, PayPal och Bankkort.

 

Är min information säker?

För att skydda dina personuppgifter vidtar vi rimliga försiktighetsåtgärder och följer branschens bästa praxis för att se till att de inte förloras, förskingras, nås, avslöjas, ändras eller förstörs på ett olämpligt sätt.

Om du ger oss din kreditkortsinformation kommer den att krypteras med SSL-protokollet (Secure Socket Layer) och lagras med AES-256-kryptering. Även om ingen metod för överföring över Internet eller metod för elektronisk lagring är 100 % säker, följer vi alla krav i PCI-DSS-standarden och implementerar ytterligare standarder som är allmänt erkända av branschen.